Maric wijst de weg naar vlotte zege voor Filou Oostende in Hasselt

Dusan Djordjevic en coach Dario Gjergja wonnen met hun team in Hasselt. © BELGAIMAGE
Redactie KW

In de Alverberg te Hasselt heeft Filou Oostende vrijdagavond een flinke overwinning behaald tegen Limburg United. Yannick Desiron en Elias Lasisi haalden het tegen hun gewezen club met 55-70.

Na precies 1 minuut en 1 seconde opende Lasisi de score: 0-2. Hij kent de Alverberg en zijn korven dan ook natuurlijk heel goed. Na de gelijkmaker van Morris vlamde Lasisi ook een driepunter in de Limburgse korf: 2-5. De thuisploeg besloot een evenwichtig eerste kwart bij 20-18.

Na 12’43” nam Filou Oostende definitief de leiding over. Williams gaf een assist aan Djurisic: 25-26. Daarop wou Williams zelf een jumpshot scoren, maar hij miste. Maric plukte de offensieve rebound en was in zijn lay-up efficiënt. Vijf punten van Maric (veldkorf en een ‘and one’ plus daarna een dunk na assist van Schwartz) verbreedden meteen het verschil naar 25-31. Maric scoorde ook de vier volgende punten voor Oostende waarmee de kloof de tienpuntengrens raakte: 27-37. Eén vrijworp van Djurisic resulteerde in een voorsprong (27-38) van elf eenheden maar de Limburgers milderden een klein beetje (36-44) richting rust.

Verdediging heerst

Het derde kwart heersten de verdedigingen op de aanvalslinies. Of hoe begrijp je anders de 7-11-cijfers van dat wedstrijdschuifje? Zo schreed de score heel langzaam naar 43-55.

Na het halfuur dropten Barker en Depuydt in minder dan anderhalve minuut twee bommen waarmee de voorsprong van de Filous halveerde: 49-55. Een time-out bracht even raad en Djurisic en Djordjevic antwoordden in een tijdspanne van 42 seconden ook allebei vanop afstand: 49-61. Met een defensieve rebound van Lambrecht na een gemiste driepuntpoging van Price eindigde de wedstrijd op 55-70-cijfers.

Dubbele cijfers

Drie spelers eindigden bij Oostende in de dubbele cijfers: Fieler (12), Djurisic (11) en Maric (11). Minpuntje waren de vele gemiste vrijworpen. Amper 12 van de 22 ballen zoefden binnen. Maric haalde de beste computerevaluatie met 11 punten (5 op 5 tweepunters en 1 op 2 vrijworpen), 6 rebounds en 1 assist.

(P.R. – foto BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier