Licht valt uit tijdens kustderby Blankenberge – Middelkerke

© iStock

Vanmorgen viel de elektriciteit uit in zaal D’Hoogploate, waar op dat moment de kustderby tussen Basket Blankenberge Two en Mibac Middelkerke Two in tweede provinciale.

“Ik zat net met mijn speelsters in de kleedkamer voor de briefing van de tweede helft,” stelt Shaun Vanden Berghe, coach van Mibac Middelkerke Two. “Eén van mijn geblesseerde speelsters, Sari Seghers, kwam zeggen dat we ons niet moesten haasten omdat het licht uitgevallen was. We kwamen inderdaad in één grote donkere zaal terug. De refs lieten weten dat het al een tiental minuten zo was en dat ze nog eventjes wilden afwachten. Van Blankenberge kregen we te horen dat er ten vroegste binnen een uurtje een technieker aanwezig kon zijn. De scheidsrechters pasten dan ook het reglement toe en floten de wedstrijd af.

De spelers zagen plots niet meer...
De spelers zagen plots niet meer…© BVD

Het stond dan 26-19 in het voordeel van de thuisploeg. “Ik hoop natuurlijk dat de wedstrijd herspeeld kan worden, maar dan wel helemaal,” gaat Vanden Berghe verder. “Dat zou voor beide ploegen het eerlijkst zijn. Al vrees ik er een beetje voor.”

Het is nu aan de basketbalbond om te beslissen wat er met deze wedstrijd moet gebeuren, maar wellicht wordt er een forfait ten nadele van Blankenberge uitgesproken.

“Het zou jammer zijn, want nu zijn we eigenlijk voor niks op zondagmorgen vroeg uit ons bed gekomen. Ik had me gisteren na de wedstrijd van de One nog speciaal ingehouden,” grapt coach Vanden Berghe tot besluit.