Kuridza is beste Oostendenaar in 21ste competitiezege op rij

Marko Kuridza in actie. © Bart
Redactie KW

Voor de derde week op rij heeft Oostende van Bergen gewonnen. Zaterdagavond werd het op de 21ste speeldag van de competitie 75-64. Met 11 punten en 13 rebounds zorgde Marko Kuridza voor een double-double.

Mihailovic stond in de Oostendse basisvijf naast Jekiri, Fieler, Salumu en Kesteloot. Bergen miste niet alleen Houdart (dij) maar ook Reddic (knie). Met drie leuke korven openden Jekiri en Fieler de match: 6-0. Bij 17-8 na 6’46” hadden de vijf Oostendenaars elk al bijgedragen tot de productie. De hoogste tijd voor een time-out van coach Goethals. Oostende heerste onder de korven met een 11-2-balans in de rebounds tijdens het openingskwart. Schwartz en Kuridza brachten BCO 25-12 voorop maar door twee bommen van Green vroeg Gjergja boos een eerste time-out. Bij 25-18 keek Gjergja tegen een technische fout aan. Cage hoorde al zijn derde fout na anderhalve minuut in het tweede kwart. Op vijf seconden van het rustsignaal bracht Kuridza met zijn achtste punt de twintiger (43-23) op het bord maar tot grote ergernis knalde Jones daarna nog een bom in de mand: 43-26 halverwege het duel.

Mihailovic en Kuridza herstelden vlug de twintiger verschil: 52-30. Na 56-35 kon Oostende in vier minuten amper één puntje aantekenen waardoor aan het halfuur (57-44) nog alles mogelijk was. Jones scoorde de eerste treffer van het vierde deel: 57-46. Toen haalde Schwartz voor het eerst zijn afstandswapen boven: 60-46. Ook Mwema scoorde vlot zodat Bergen zijn droom op een terugkeer mocht opbergen. Myers moest nog voor de 35ste minuut het terrein verlaten wegens vijf fouten waarvan drie aanvallende en één onsportieve. Oostende won uiteindelijk met 75-64. Met 21 op 21 blijft Oostende de ongeslagen leider.

(PR – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier