Kortrijk Sport One verliest ondanks glansprestatie van Kenneth De Vos

Kenneth De Vos. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De One van Kortrijk Sport liet een mooie kans liggen om Bavi Vilvoorde One, een ploeg uit de top drie, te kloppen. Met een dertiger had Kenneth De Vos zich in de kijker gespeeld, maar verliezen in de verlenging was pijnlijk.

“We draaiden goed mee, met uitzondering van het tweede quarter”, vertelt Kenneth De Vos, die tijdens de match zelf niet zo gefocust was op zijn hoge persoonlijke score. “In het derde quarter was dat hersteld en kwamen we zelfs 12 punten voor. Vilvoorde remonteerde nog naar het einde (75-75) en kreeg daardoor een boost, die in de verlenging de doorslag gaf. Dat betekent dat we nu zondag op Duva Two een match op leven of dood moeten spelen. We willen die absoluut winnen en dan volgen De Pinte en Mons B als haalbare tegenstanders. Als we die drie goed afronden, kunnen we toch wat opgeluchter het nieuwe jaar in.”

Rust brengen

“Met Mathieu Bergen erbij hadden we haast zeker van Vilvoorde gewonnen, en wellicht ook van Sijsele de week voordien. Hij brengt rust in de ploeg, zeker naar het einde toe. Daarbij laat hij niet zoveel vrijworpen liggen. Tegen Vilvoorde was dat ons zwak punt (16/30). Hopelijk kan hij opnieuw aansluiten volgende week.”

Kenneth De Vos traint samen met zijn vriendin een U10-ploeg van Kortrijk Sport met allemaal eerstejaars. “Ik vind het erg plezant om te doen. Dat mijn vriendin me helpt, maakt het nog leuker. Vier ogen zien meer dan twee, want er is heel wat bij te sturen. Het bijzonderste is dat ze vorderingen maken. Na Nieuwjaar kan ik de trainer B-cursus doen, waardoor ik na mijn carrière in het basketmilieu kan blijven. Om nu al U14 of U16 te doen, zou te vroeg zijn. Het is evident dat mijn actieve carrière nu voorrang heeft.” (SJK)

Zondag 19 november om 11 uur: BC Gistel Oostende Two Kortrijk Sport One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier