'Koninklijk Basket Waregem' verenigt Waregemse basketbalclubs

17/01/18 om 20:22 - Bijgewerkt om 20:21

Woensdagavond werd in Sporthal De Treffer tijdens een persconferentie de fusie officieel bekendgemaakt. De dames van Declercq Stortbeton Waregem en de heren van Bent Merkschoenen Waregem slaan de handen in elkaar en gaan vanaf volgend seizoen door het leven als 'Koninklijk Basket Waregem'.

'Koninklijk Basket Waregem' verenigt Waregemse basketbalclubs

Philippe Delmulle en Kristof Chanterie drukken elkaar de hand na de ondertekening van het protocol. © HDV

DS Waregem verdwijnt uit de hoogste klasse en zal verder gaan in eerste landelijke, één reeks lager dan waar het nu actief is, met als doel om binnen de twee jaar terug te keren naar Top Division. Voor BM Waregem verandert er niets. De herenploeg blijft in Top Division Men 1. De club zal over meer dan 270 actieve leden beschikken. Dat maakt van hen een van de grootste van Vlaanderen.

Kristof Chanterie, huidig voorzitter van BM Waregem, wordt de nieuwe voorzitter. Kaat Lammens van DS Waregem neemt de taak van ondervoorzitter op zich. Philippe Delmulle, nu aan het hoofd bij DS Waregem, wordt erevoorzitter samen met burgemeester Kurt Vanryckeghem. Dieter Debo, die nu al actief is als jeugdvoorzitter bij BM, zal ook die taak op zich nemen in de fusieclub. De jeugdcoördinatie van de onderbouw zal Stijn Duyck voor zijn rekening nemen.

(ELD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!