Khalid Boukichou tekent contract bij Kosovaarse kampioen

Khalid Boukichou was donderdag nog met de Belgian Lions actief. © BELGA
Redactie KW

In de komende competitie verdedigt Khalid Boukichou de kleuren van Z Mobile Pristina, de landskampioen van Kosovo.

Khalid Boukichou, die zes landstitels op rij met Oostende gewonnen had, baskette vorig seizoen in Frankrijk. Eerst bij Pau, daarna bij Chalons.

Khalid Boukichou had bij de hervatting van de trainingen nog geen nieuwe werkgever. Hij mocht zijn conditie op peil houden bij Filou Oostende. Zo trainde hij dus sinds half augustus met ook onder meer Pierre-Antoine Gillet en Leigh Enobakhare in Oostende. Boukichou volgde als international ook de stage van de Belgian Lions in Estland en speelde donderdag in de EK-prekwalificatie-interland tegen Portugal mee.

Sinds vandaag is hij dus aangesloten bij Pristina. Voor zover we weten, speelt voor de eerste keer een Belgisch international in dat Balkan-land.

Pristina won de tien jongste seizoenen achtmaal de landstitel in Kosovo. In de vorige competitie wonnen ze met twee puntjes op het terrein van Bergen een match voor de FIBA Europe Cup. Dit seizoen nemen ze deel aan de kwalificatierondes van de Champions League. Donderdag en zaterdag spelen ze thuis en uit tegen de Nederlandse kampioen Donar Groningen. Bij winst ontmoeten ze de winnaar van de duels tussen het Zwitserse Fribourg en het Russische Saratov. In de derde ronde wacht dan het Turkse Sakarya van Jean Salumu. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier