KBBC De Panne gaat volgend seizoen niet verder met coach Dirk Brouns

Dirk Brouns. © BV
Redactie KW

Hij wordt opgevolgd door speler Kris De Buck die de schoenen aan de haak hangt. Coach Dirk Brouns is bezig aan zijn tweede seizoen bij de derdeprovincialer en had normaal nog een overeenkomst voor volgend seizoen.

“Aanvankelijk was het de intentie van het bestuur en Dirk om over een periode van drie jaar samen te werken”, vertelt Alain Van Eetvelde, voorzitter van KBBC De Panne. “De visie was om onze jonge senioren (16-19 jaar) te integreren in een stabiele ploeg met een aantal ervaren spelers, om ze te laten uitgroeien tot volwaardige senioren. Daarnaast wilde KBBC De Panne ook uit de onderste regionen van het provinciaal basketbal wegraken. Na anderhalf seizoen merken we dat beide doelstellingen met Dirk niet te combineren zijn. Bijgevolg heeft het bestuur beslist om de samenwerking stop te zetten. Wij willen Dirk absoluut bedanken voor de tijd en energie die hij in onze club gestoken heeft: we zijn gepromoveerd uit vierde provinciale en nu draaien we bovenaan mee in derde. Bovendien hebben onze jongens van de U16 en U18 onder leiding van Dirk enorme stappen gezet. Kris De Buck zal zijn taak als coach overnemen. Kris stopt na dit seizoen als speler en het coachen van een herenploeg stond op zijn verlanglijstje. Uit de gesprekken die we onlangs voerden bleek dat we op dezelfde lijn zaten.”

“Het is nu effectief zo dat mijn spelersloopbaan na 39 actieve jaren er na dit seizoen definitief mee stopt”, stelt de nieuwe coach Kris De Buck. “Ik heb vrij recent met het bestuur van KBBC De Panne samen gezeten en er was vlug sprake van een positieve overeenkomst inzake de samenwerking naar volgend seizoen toe als coach bij de heren. Vooral de kaart van de jeugd, op een positieve manier, zal er getrokken worden, versterkt met een aantal reeds aanwezige ervaren spelers. Zelf ben ik erg gemotiveerd om als coach te kunnen werken en ben er van overtuigd dat mijn reeds opgedane ervaring mij hierbij zal helpen.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier