KB Gistel Oostende wint bij leider Melsele-Beveren

Luka Kotrulja scoorde maar liefst 38 punten, waarvan 7 driepunters. © VDB

KB Gistel Oostende One won in Top Division One op bezoek bij co-leider Melsele-Beveren: 73-88. Luka Kotrulja was goed voor 38 punten, waarvan 7 driepunters.

Botuli en Kotrulja zorgden ervoor dat de bezoekers meteen een klein kloofje sloegen (11-15). Van der Vuurst de Vries diepte die kloof uit naar zeven punten tegen het einde van het eerste kwart (17-24).

In de tweede periode werd er veel minder vlot gescoord. Melsele-Beveren kon bijbenen tot 28-32, maar Lambrecht nette even later de 28-37. Toch liet de thuisploeg niet begaan (32-38) voor de rust.

Na de pauze kon Melsele-Beveren tot 41-49 bijblijven. Met een nieuwe tempoversnelling gingen de kustjongens vlot over de kloof van tien punten, maar Melsele-Beveren kraakte nog niet helemaal (50-61).

Dat gebeurde pas in het vierde quarter, toen KBGO van de negen scores maar liefst zeven keer raak trof van achter de driepuntlijn. De ploeg van coach Rotsaert scoorde in deze wedstrijd maar liefst 13 bommen. Uitblinker Kotrulja nam er daarvan 7 voor zijn rekening. De kloof bedroeg op drie minuten van het einde 20 punten (66-86).

KBGO: Van der Vuurst de Vries 21, Kotrulja 38, Huurman 2, Buysschaert 10, Botuli 11, Lambrecht 2, Bosmans Verdonk 4.