KB Gistel Oostende verliest wedstrijd die eerst uitgesteld werd

KB Gistel Oostende moest zijn competitiewedstrijd op bezoek bij Gent Hawks normaal niet spelen. De match werd uitgesteld omdat Tim Lambrecht met de Belgian Lions weg was. Maar uiteindelijk ging de match toch gewoon door… zonder Lambrecht. KB Gistel Oostende verloor de partij uiteindelijk met 80-77.

De ploeg van coach Rotsaert begon nochtans in overdrive aan de partij. Na enkele minuten spelen stond het al 8-25. Buysse sloot het eerste kwart af met twee vrijworpen (14-32).

Gent Hawks liet niet begaan en reageerde onmiddellijk naar 26-35. Vermoesen bracht de Stroppen zelfs tot 36-39 terug. Met drie driepunters ging KBGO alsnog met een ruimere voorsprong rusten (40-48).

Ook na de rust kwam de thuisploeg meer en meer aandringen. Het werd zelfs 59-60, maar Buysschaert kon de voorsprong nog een klein beetje uitdiepen tegen het einde van het derde kwart (61-65).

Met nog drie minuten te spelen kwam Gent voor het eerst weer op voorsprong (73-72). Een bom van Kotrulja op een minuut van het einde maakte alles weer mogelijk (77-77). Vanop de vrijworplijn stelde de thuisploeg de zege veilig.

Speelden: Buysse 24, Kotrulja 21, De Vreught 7, Vanderhaegen 4, Buysschaert 13, Van der Vuurst de Vries 8, Delplancq, Bin Musema Fundi, Bosmans Verdonck, Palinckx.