KB Gistel Oostende sluit reguliere competitie af met nederlaag

Redactie KW

In Top Division One leed KB Gistel Oostende One op de slotspeeldag van de reguliere competitie een vervelende 90-95 thuisnederlaag tegen Cuva Houthalen-Helchteren.

Het eerste quarter was een gelijkopgaand schouwspel waarbij aan beide kanten vlot gescoord werd. Tim Lambrecht legde met een driepunter de quarterstand vast (24-20).

Twee driepunters van Konings zorgden ervoor dat de bezoekers met voorsprong gingen rusten (44-48). Na de koffie bleef Houthalen de wedstrijd controleren. Een beresterke Vanderhaegen leek nog voor de kentering te zorgen, maar Konings maakte het af.

Deze overwinning levert de bezoekers het behoud in Top Division One op. Door de nederlaag eindigt KBGO als zevende in de reguliere competitie. Het treft in de kwartfinale van de play-offs Oxaco Boechout, dat tweede werd. Er wordt gespeeld naar een best of three, wie het eerst twee keer wint, gaat door naar de halve finale.

(BV – foto BV)

Speelden: Buysse 22, Van der Vuurst De Vries 12, T. Lambrecht 19, S. Lambrecht 3, Buysschaert 6, Bin Musema Fundi 6, Huurman, Vanderhaegen 22.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier