KB Gistel Oostende One verliest eerste competitiematch

Nieuwkomer Noë Botuli probeert een Melseelse speler het scoren te beletten.

Regerend kampioen KB Gistel Oostende One heeft zijn eerste competitieduel verloren van Melsele-Beveren (59-77).

De bezoekers liepen snel uit tot 2-12. Enkel Kotrulja en Buysschaert boden in het eerste kwart wat tegenstand (14-25). De Oostendse center verdween even later met een gekloofde lip, maar kwam met een brede plakker rond de mond terug. Midden het tweede quarter moest ook de operator van de shotklok verdwijnen, hij maakte volgens de scheidsrechter te veel fouten. Schoepen en Perez, ex-KBGO, dreven de kloof op naar een twintiger (27-49).

Coach Sam Rotsaert gaf tijdens de rust flink van jetje tegen zijn spelers die nauwelijks wat intensiteit toonden en slechts vijf fouten maakten in de eerste helft. Ook in het derde quarter waren enkel Kotrulja en Buysschaert op niveau aan het acteren, zij kregen wat steun van Bosmans-Verdonk (43-68). Pas in het slotquarter kon de thuisploeg wat van de achterstand afknabbelen, maar de zege van de bezoekers kwam nooit onder druk te staan.