KB Gistel Oostende One pakt stuntzege in Limburg

Luka Kotrulja werd topschutter met 29 punten. © (Foto BV)

KB Gistel Oostende pakte zondagmiddag op bezoek bij Limburg United Two een knappe 85-86-overwinning.

Na een korte studieronde tot 5-5 nam de kustploeg de match in handen. Een driepunter van Kotrulja en een dunk van Buysschaert zetten een dol kwart in (5-10). Van 12-13 ging het in één ruk naar 12-25. Het eerste kwart werd afgesloten bij 18-32.

Een ander beeld in het tweede quarter. Bij 23-34 en 30-39 na een bom van Botuli leek er niets aan de hand, maar Limburg trok meteen naar 40-39 en ging ook met voorsprong de rust in (45-43).

Na de pauze bleef KBGO tot 50-51 voorop, dan was het aan de thuisploeg om een kleine voorsprong te nemen (64-60). In het vierde quarter ging het van 69-69 naar 75-69, maar een driepunter van Van der Vuurst de Vries en vier vrijworpen van Kotrulja later stond het 77-79. De jonge garde van coach Rotsaert liep verder uit tot 82-86 en gaf de zege niet meer weg.

KBGO: Buysschaert 18, Kotrulja 29, Botuli 7, Huurman 3, Van der Vuurst de Vries 19, Delplancq 5, Bosmans Verdonk 2, Lemke 3.