Karel Cambien, medeorganisator X-Mas Tournament: "Op Europees niveau tonen"

22/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 21/12/17 om 13:39

Gedurende 38 jaar was Kortrijkzaan Karel Cambien (64) actief als speler bij Wikings. Hij is een van de vier spilfiguren, die het hele jaar door in functie van het grootste jeugdbasketbaltornooi in Europa werken. Met zijn ruime ervaring in de bedrijfswereld is hij een belangrijke schakel in de organisatie.

"Vanaf mijn tiende ben ik al met basket bezig", opent Karel Cambien, die actief is als journalist. "Sport zit er bij mij diep ingebakken. Ik speelde tennis en was in het voetbal tot mijn 20ste actief bij de reserven van KV Kortrijk. Maar mijn hart is vooral basketgetint. Nooit kreeg ik een opleiding, zoals Jan Carreer die gaf, maar ik speelde wel pleintjesbasket met de lichting van 'Patje' Delaere. Van hen heb ik veel opgestoken. Uiteindelijk sloot ik me bij Wikings aan om na 28 jaar provinciaal basket nog 10 jaar corporatief te spelen. En nu kriebelt het nog altijd als ik spelers het terrein zie opkomen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!