Kampioenen Kortrijk Dames D sluiten competitie af met een klinkende overwinning

Redactie KW

Het was best spannend aan de top in tweede provinciale dames. Zowel Kortrijk als Knokke-Heist B stonden gelijk met drie verloren matchen. Kortrijk kon zich mits winst tegen Avanti Brugge de kampioenstitel toe-eigenen. De Kortrijkse dames lieten er geen gras over groeien.

Avanti Brugge werd met 67-29 verslagen en het feest kon meteen beginnen. Dat ook de dames A zich kampioen kroonden in tweede landelijke was een leuk surplus. De dames D, bestaande uit heel wat oudere speelsters die in hogere reeksen speelden, maakten er een leuke competitie van en sloten af met de beste verdediging, met een gemiddelde van nog geen 42 punten tegen per match. 92% van de thuismatchen werd gewonnen, 83% van de uitwedstrijden. Daarmee deed niemand beter. De langste reeks overwinningen werd ook door Kortrijk D gerealiseerd, met 15 matchen op rij.

“Het was niet direct de mooiste match om kampioen te spelen”, aldus Veerle Waegemans. “Daarvoor was het verschil al vroeg in de match te groot. Maar het feest was compleet omdat de dames A, die in net in Knokke-Heist kampioen hadden gespeeld nog voor het eind van onze match in de zaal toekwamen. Ze sloten aan bij ons feestje met alles erop en eraan, confettikanonnetjes inclusief: Hoe het volgend seizoen zal lopen, daar zijn we nog niet helemaal uit”, vertelt Veerle Waegemans. “De dames D kunnen promoveren, maar sportief gezien moet nog worden bekeken voor welke opties we kiezen.”

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier