Kampioen Filou Oostende ontvangen op het stadhuis van Oostende

De spelers en staf, vergezeld van enkele supporters, werden door het voltallige college van burgemeester en schepenen ontvangen op het stadhuis van Oostende. © (Foto JRO)
Redactie KW

Op het Oostendse stadhuis werd vrijdagmiddag Filou Oostende ontvangen door het voltallige schepencollege en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

Basketbalclub Filou Oostende pakte donderdagavond zijn achtste titel op rij na een zinderende wedstrijd tegen de Antwerp-Giants. Het werd 69-62 in een kolkende Versluys Dôme. Reden te meer om de grote jongens van de Oostendse basketbalclub, voorzitter en coach inclusief te ontvangen. “Ongezien”, sprak de burgemeester. “Acht titels op rij, je moet het maar doen. Als burgemeester kan ik daar alleen maar trots op zijn. Kv Oostende mist op een haar na de finale van play-off 2, Hermes wint de beker, maar wordt net geen kampioen en op het einde van de rit haalt Filou Oostende opnieuw de titel binnen. Wat een schitterende sportstad hebben we toch. Het is de kroon op het werk van een seizoen die niet zo eenvoudig was. Ik heb de coach trouwens gezegd dat we nu minstens voor tien titels op rij moeten gaan. Hij heeft van mij die onnoemelijke opdracht gekregen. Zet maar in jullie agenda: in 2021 is het groot feest in Oostende, want dan vieren we de tiende titel op rij van onze Oostendse trots.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier