Johan Verborgh volgt Arthur Goethals als BCO-voorzitter op

Afscheidnemend voorzitter Arthur Goethals, hier recent bij kersvers commercieel directeur Vanessa Flamez. © MF
Redactie KW

Huidig voorzitter Arthur Goethals (BC Oostende) is de enige kandidaat-voorzitter van de profliga.

Arthur Goethals is de enige kandidaat om op 17 juni de nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League te worden. Hij beëindigt op het eind van dit seizoen het voorzitterschap bij BC Telenet Oostende. Daar volgt Johan Verborgh hem op.

“Na vijftien jaar bestuursmandaat waarvan acht jaar voorzitterschap neem ik met veel emoties straks afscheid van BCO. Kwaliteit, sterke jeugdwerking, stabiliteit en continuïteit waren de waarden die in het beleid centraal stonden. Ik ben er van overtuigd dat dit in de toekomst, onder de nieuwe voorzitter, verder uitgebouwd zal worden”, reageert Arthur Goethals, die momenteel trouwens ondervoorzitter van de liga is.

Ik ben al jaren een trouwe supporter en seathouder. Nu wordt mijn engagement nog veel groter

“Graag zou ik samen met de ploegen van de Belgische Pro Basketball League een ambitieus programma realiseren in de periode 2015-2020 dat de kwaliteit en de uitstraling van onze liga tot een voorbeeld maken voor de Belgische profsport”, licht Arthur Goethals zijn kandidatuur toe. “In dat programma staan de spektakelwaarde, de media-aandacht en de beleving door de fans, alsook de passie naar de jeugd toe centraal.”

Goethals heeft sinds jaren ervaring in het basketbalmilieu als bestuurder en voorzitter, alsook een professionele ervaring als bedrijfsleider.

“Ook komende tien jaar succesvol zijn”

Johan Verborgh (50), zaakvoerder van de architectuurstudio met zijn naam en regiovoorzitter van VOKA – Kamer van Koophandel Oostende, heeft de vraag van de Task Force, het dagelijks bestuur van Oostende, positief beantwoord om Arthur Goethals op te volgen. Binnenkort wordt dit aan de raad van bestuur voorgelegd.

“In de eerste plaats dank ik Arthur Goethals voor zijn fantastisch werk van de voorbije heel succesvolle jaren. Bovendien is Oostende erin geslaagd een prominente plaats te geven aan de eigen jeugdopleiding, waarvan er dit jaar al drie vaste deelnemers aan de eerste ploeg waren. Ik ben al jaren een trouwe supporter en seathouder. Nu wordt mijn engagement nog veel groter. De komende jaren wil ik mij samen met alle bestuursleden, fans, werknemers en spelers voluit inzetten voor de ploeg, zodat ook de komende tien jaar voor onze ploeg succesvol zijn.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier