Johan Verborgh en Jean-Marc Mwema na titel BCO: “Beste ploeg heeft gewonnen”

Coach Dario Gjergja met voorzitter Johan Verborgh. © belga
Redactie KW

Voorzitter Johan Verborgh en speler Jean-Marc Mwema zijn in de wolken na de achtste titel op rij voor Filou Oostende. “Ervaring, en topcoach en een heel goede recrutering van spelers. Dat zijn de kenmerken van ons kampioenteam. En ik hoop dat het nog niet voorbij is”, zei smaakmaker Jean-Marc Mwema.

“Wat een finalereeks hebben we meegemaakt tussen twee heel sterke ploegen. Dit was prachtig voor het basketbal”, reageerde voorzitter Johan Verborgh (Filou Oostende). “Iedereen heeft nu wel heel duidelijk gezien dat de beste ploeg gewonnen heeft Als je in een finale volgens “best of five” met 3-1 wint, ben je de beste ploeg. Dan hoeft niemand daaraan mee te twijfelen”, benadrukte de praeses, die meteen een allusie maakte op reacties van coach Roel Moors (Antwerp Giants) dat de beste ploeg de eerste en derde finale verloren had… “De vierde match van deze serie was de mooiste match van Oostende, maar ook van Antwerp Giants. Voordien hebben we drie heel gesloten wedstrijden met een stevige defensie gezien. In de vierde finale was de verdediging ook stevig. Maar ditmaal lukte het ook offensief, zowel van Oostende als van het Antwerpse duo LeeBako. Ja, het was een heel mooie wedstrijd. Dit was een ploegprestatie. Mooi!”

Jean-Marc Mwema voedde met 4 op 5 bommen in minder dan elf minuten de maximale 30-13-kloof. Daarna shotte hij nog enkele driepunters in de Antwerpse korf wat hem op een matchtotaal van 6 op 8 in 18 minuten bracht. “Het was tijd dat ik een goede prestatie neerzette en ook eens enkele driepunters scoorde. Over mijn drie vorige finales was ik ontgoocheld. Het was toen hard en heel moeizaam voor mij. Maar nu ben ik heel gelukkig”, glimlachte Jean-Marc Mwema.

Jean-Marc Mwema speelde naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd van de vier.
Jean-Marc Mwema speelde naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd van de vier.© BELGA

“Ik was deze match ingestapt met het idee dat ik agressiever moest zijn, iets moest laten zien en eindelijk wat presence moest tonen. Daarin ben ik geslaagd. Dat maakt het eens zo goed. Onze aanval verliep in de vierde finale een pak vlotter. Het balletje ging goed rond. Dat gaf de doorslag. Het was sowieso een low-scoring-serie. Antwerp Giants raakte in geen enkele van de vier finales aan 70 punten”, zegt Mwema die in zijn team niet al te veel van vermoeidheid merkte. “Daarom hebben we een elfmansrotatie en kunnen we allemaal blijven spelen en klaar zijn.”

Mwema noemt deze landstitel “zonder twijfel” de mooiste van zijn drie. “We vatten deze playoffs niet vanuit de pole-positie aan. Als Antwerpenaar twee finales op rij winnen tegen Antwerp Giants: dat is niet slecht. Dat maakt het eens zo goed.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier