Jean Salumu verlaat BC Oostende voor buitenlands avontuur

© BELGA
Redactie KW

Het was te vrezen en toch wordt het wennen: volgend seizoen draagt Jean Salumu niet meer het shirtnummer 13 van BC Oostende. De Belgian Lion trekt naar het buitenland.

Bij het tekenen van een vijfjarencontract vorige zomer kreeg Jean Salumu van BC Oostende de mogelijkheid om na één jaar de overeenkomst stop te zetten. Van die clausule maakt hij nu gebruik. Uiterlijk op 15 juli moest hij die beslissing meedelen.

Zopas heeft Jean Salumu aan BC Oostende gemeld dat hij de vier komende jaren van zijn contract niet zal uitdoen. Jean Salumu maakt binnenkort bekend bij welke buitenlandse club hij volgend seizoen zal basketten.

Jean Salumu verhuisde in 2008 van Sint-Niklase Condors naar de basketschool van Oostende. Het voorbije seizoen was zijn beste ooit bij de Oostendenaars. Hij werd niet alleen verkozen tot ‘Speler van het Jaar’ maar ook als eerste Belg ooit bekroond met de trofee ‘MVP van het jaar’. International Salumu won met BC Oostende zeven landstitels en zes bekers van België.

“Jean Salumu is de zoveelste in de rij die in Oostende openbloeit en daarna een mooie buitenlandse carrière kan aanvatten”, drukt BC Oostende zijn fierheid over de vleugelspeler uit. “We wensen hem heel veel succes en we zijn dankbaar voor de grote bijdrage die hij de club heeft gegeven. Succes Jean”, klinkt het bij de landskampioen.

BC Oostende vindt de opvolger van Jean Salumu in eigen rangen: de Bosnische international Nedim Buza die al drie seizoenen bij BC Oostende aangesloten is.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier