Jean Salumu MVP en Dario Gjergja coach van het jaar

23/05/18 om 08:02 - Bijgewerkt om 08:00

In de televisiestudio's in Lint werden alle Belgian Basketball Awards uitgereikt. Veel Oostendenaars kaapten prachtige prijzen mee.

Jean Salumu MVP en Dario Gjergja coach van het jaar

© BELGA

Jean Salumu is met 195 punten verkozen tot MVP van het seizoen. In deze verkiezing telde hij één punt meer dan Garlon Green (Bergen). Op heel ruime afstand werd Seth Tuttle (Charleroi) derde.

In het referendum "Speler van het Jaar" haalde Jean Salumu meer dan het dubbele van de punten van Hans Vanwijn (Antwerp Giants): 238 tegen 104. Alex Libert (Charleroi) is derde.

Tim Lambrecht is derde in het referendum 'Belofte van het Jaar' na Jonas Foerts (Brussels) en winnaar Thomas Akyazili (Antwerp Giant)s.

Dario Gjergja werd voor de derde keer verkozen tot coach van het jaar. Hij kreeg bijna dubbel zoveel punten als zijn voorganger bij Oostende, Jean-Marc Jaumin (Okapi Aalstar): 147 tegen 75. Derde werd Daniel Goethals (Bergen).

Tot het all-defensie-team behoren naast Paris Lee (Antwero Giants) en Bill Amis (Okapi Aalstar) drie spelers van Oostende: Jean Salumu, Tonye Jekiri en Jean-Marc Mwema.

Ook in het all-offensive-team vinden we drie Oostendenaars: Jean Salumu, Dusan Djordjevic en Chase Fieler. De twee anderen zijn Garlon Green (Bergen) en Seth Tuttle (Charleroi).

(PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!