Jean Salumu met Turkse Sakarya misschien ook in Champions League

13/07/18 om 07:10 - Bijgewerkt om 07:09

Wie Belgian Lion Jean Salumu van BC Oostende volgend seizoen aan het werk wil zien, reist best naar Turkije. Salumu bereikte een akkoord van één seizoen bij Sakarya Buyuksehir, de nummer acht in de Turkse eerste klasse.

Jean Salumu met Turkse Sakarya misschien ook in Champions League

© BELGA

Twee dagen geleden meldde Jean Salumu aan BC Oostende dat hij de vier resterende jaren van zijn contract niet zou uitdoen. Die clausule stond in zijn contract. Inmiddels is het geweten waar de forward zijn carrière zal verderzetten.

Vandaag heeft Jean Salumu een contract van één seizoen getekend bij de Turkse eersteklasser Sakarya Büyüksehir. "Deze club speelt zijn thuismatchen in Adapazari, een stad van 250.000 inwoners op twee uur afstand van Istanbul. Vorig seizoen was het hun eerste jaar in de hoogste divisie van Turkije. Hun achtste plaats in de eindstand was een indrukwekkend resultaat. Het team, dat ook een heel goede coach heeft, is zonder twijfel heel ambitieus", vertelt Jean Salumu. In de kwartfinales van de Turkse playoffs verloor Sakarya tegen de latere kampioen Fenerbahce.

"We zijn ook geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. Indien we ons kwalificeren tegen Groningen, Saratov, Pristina of Fribourg, belanden we in de mooie poule B met onder meer Venetië en Tenerife", besluit een gelukkige Salumu voor wie straks een nieuwe wereld opengaat.

(PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!