IN BEELD: Geen zevende beker op rij voor Oostende

Redactie KW

De openingskorf van Lee zette de toon voor een sterke Antwerpse aanvang van de match. Kesteloot scoorde de eerste korf van Oostende na 2’30”: 2-4. De foutenlast nam snel toe bij de kustploeg: 6-2 na 7 minuten. Desiron was al vervangen met twee streepjes naast zijn naam. Toen ook de ingevallen Mwema zijn tweede fout hoorde, bracht Kalinoski met een bonusvrijworp de tussenstand op 10-20. Schwartz zorgde voor 12-20-cijfers na dat openingskwart.

Tate verhoogde het verschil tot 12-24 waarna Fieler de eerste Oostendse bom dropte. Met een “and one” deed ook Schwartz zijn duit in het zakje: 18-24.

Na 14’19” stopte Bako bruut Williams bij een poging tot lay-up. Heel opvallend eiste Gjergja een opzettelijke fout. Zijn protest resulteerde echter in een verwittiging voor zichzelf. Mwema, Eyland en Debaere trachtten Gjergja te kalmeren. Nadat Williams de vrijworpen omzette, werd het spel stilgelegd voor een conflict tussen Lee en Fieler. Schwartz hield het hoofd koel en bracht met een bom de 25-26-aansluitingstreffer op het scorebord.

Bij de volgende actie hoorde Fieler zijn derde fout. De verwachte technische fout voor Gjergja volgde in de negentiende minuut. Geller nam die beslissing. Kalinoski benutte de verworven vrijworp en het verschil bedroeg opnieuw tien eenheden: 25-35.

In de slotfase van de eerste helft sneed Sanders te gemakkelijk naar 28-37. Wanneer Oostende de bal wou ingooien, veroverde Schoepen te eenvoudig de bal en scoorde hij 28-39. Sanders had bij de ingooi van Schwartz de bal uit zijn handen geslagen. Zo kon Scheopen die nog onder de korf stond, scoren. De refs wuifden dat protest weg. Een verkeerde beslissing van de scheidsrechters.

Schoepen plofte in het derde bedrijf 30-44-cijfers op het bord maar twee bommen van Fieler hielden Oostende bij 40-46 in koers. De Giants waren echter gretiger en bouwen via Bako opnieuw een ruime kloof uit: 40-53. Kalinoski tekende zelf het maximale verschil van 15 punten (40-55) aan na 28’36”.

Aan het halfuur keek Oostende tegen een achterstand van 13 eenheden (44-57) aan. Een driepunter van Schwartz gaf de Oostendenaars opnieuw hoop (49-57) maar Lee, Dudzinski en Bako (steal en dunk) antwoordden snoeihard met een 0-6: 49-63. Nog 7’46” op de klok. Halverwege lag de finale met een bom van Lee aan 51-70 in zijn definitieve plooi. Drie bommen van Schwartz (2) en Djordjevic (1) smukten de cijfers nog wat op. Het werd zelfs 66-74 op 1’16” van het eindsignaal.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier