Holstra wint en pakt derde plaats

Redactie KW

Holstra Wevelgem One is er ondanks de zware blessurelast alsnog in geslaagd zich te verzekeren van de derde plaats in 3de nationale.

Daarvoor was winst in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het vierde geklasseerde Spirou Charleroi B nodig. De ploeg van coach Roels had de afgelopen drie wedstrijden allemaal verloren, maar in deze laatste thuiswedstrijd toonde Holstra karakter en het won met 87-81. De wedstrijd startte met het in de bloemetjes zetten van clubmedewerkers en spelers die komend seizoen andere oorden opzoeken. Daarna startte Wevelgem zeer sterk: 21-8. Spirou antwoordde sterk zodat het 25-19 was na 10′. In de tweede periode bleef Vandenberghe de bezoekende verdediging teisteren. Bij de rust stond een knappe 51-42 op het bord. De koffie werd slecht verteerd, want Charleroi opende met een 0-8: 51-50. Wevelgem was van zijn melk en de bezoekers gingen op en over de bezoekers. Toch kon de thuisploeg opnieuw overnemen: 66-61 na 30′. In de laatste periode bleef het spannend, maar Holstra trok verdiend aan het langste eind: 87-81.

Speelden: Vandenberghe 38, Jonckheere 4, Velghe 15, Byttebier 9, Vanwynsberghe 2, Vanbecelaere 9, Mahieu 10, Persyn, Breughe en Folens.

(BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier