Hoe verging het de West-Vlaamse basketploegen afgelopen weekend?

D'Herck van Melco Ieper Two zoekt een doorgang tussen De Jonghe en Devleeschouwer van RHK Oostende Two. © (Foto VDB)

Elke zondagavond krijg je op kw.be een overzicht van hoe de West-Vlaamse ploegen in Top Division Two en landelijke reeksen het er afgelopen weekend vanaf brachten.

Top Division Two

Kortrijk Sport One speelde vrijdagavond al in eigen huis tegen Belgrade. Er werd met 58-69 verloren. Kortrijk leidde met 30-26 bij de rust, maar in de tweede helft waren de bezoekers duidelijk de betere. Leemans (13) en Lecluyse (12) gingen in de dubbele cijfers.

KBBC Oostkamp One leidde na het eerste kwart bij hekkensluiter Turnhout (16-20) en bleef ook bij de rust en na drie quarters (57-59) op een nipte voorsprong. Maes stelde de zege in het slotquarter veilig met vijf op zes vrijworpen (75-82).

KB Gistel Oostende Two opende 2019 met een thuisoverwinning tegen Anderlecht (86-68). Bij de rust stond de ploeg van coach Frederik Geldof al 41-33 voorop. Maar liefst zes spelers eindigden in de dubbele cijfers.

Eerste Landelijke

Sponsoravond en viering van het 50 jaar bestaan van de club bracht ontzettend veel volk op de been voor BBC De Westhoek Zwevezele One. Zeven driepunters hielden Duffel op voorsprong bij de rust (31-38). In het derde quarter boog de thuisploeg de achterstand om (52-46) en controleerde van dan af de partij. Petitpierre was topschutter met 20 punten.

Ander verhaal bij K-Basketteam Kortrijk One. De ploeg van coach Wyseur speelde een sterk eerste kwart (26-13), maar zag Sgolba Aalter dichter en dichter komen. In het slotquarter kon Kortrijk de 72-68-overwinning binnenhalen, dankzij 18 punten van Naudts onder andere.

Tweede Landelijke

Melco Ieper Two kreeg een 50-72-nederlaag op eigen terrein tegen RHK Oostende One als opener van het nieuwe jaar te verwerken. Bij de rust stond Ieper al 26-42 in het krijt. Bij de kustploeg waren Devleeschouwer (24) en De Jonghe (18) het best bij schot.

ZwevegemDeerlijk One ging verrassend onderuit op bezoek bij Opwijk. Het was van begin tot einde een spannende partij. Op twee minuten van het einde leek de zege binnen (43-49), maar geklungel tegen de zoneverdediging van Opwijk bezorgde de bezoekers een koude douche. Sabbe was met 11 punten de enige die in de dubbele cijfers ging.

Zondagavond sloten BBC Izegem One en Basket Waregem Two het weekend af. De thuisploeg haalde het met 65-63 van Waregem en blijft daardoor stevig vijfde in de klassering. Cordenier en Duyck zorgden voor de beslissende scores vanop de vrijworplijn. Co-leider Racing Brugge One speelde dit weekend niet.

Thea Debbaut van Avanti Brugge One wil voorbij Lara Vankeirbilck van Blue Cats Ieper One.© (Foto VDB)

Eerste Landelijke Vrouwen

Blue Cats Ieper One keek voor de eerste match van 2019 Avanti Dames Brugge One in de ogen. De Ieperlingen wonnen met 62-56 dankzij onder meer elf driepunters.

Basket Waregem One haalde een 76-62-overwinning tegen Pitzemburg Two. Bij de rust was nog niet beslist (31-32), maar een onhoudbare Bogaert (29 punten) hielp haar ploeg naar de overwinning.

Wytewa Roeselare One speelde drie quarters goed mee tegen Aalst (54-53), maar moest dan alsnog de overwinning aan de bezoekers laten (64-73), ondanks 13 punten van Staelens en 11 van Goddeeris.

K-Basketteam Kortrijk One speelde zondagmorgen op bezoek bij Schoten-Brasschaat. Het werd 46-69 voor de Kortrijkse dames. Met een 18-33-ruststand lag de match toen al in een definitieve plooi. Zes speelsters scoorden tien punten of meer.

Tweede Landelijke Vrouwen

Basket Blankenberge One leek lange tijd op weg naar de overwinning tegen Gent-Oost, maar in het derde quarter kwamen de bezoeksters opzetten (44-45). In het slotquarter scoorde Blankenberge geen enkel punt meer. Dufour werd topschutter met 16 punten.

Mibac Middelkerke One opende de tweede ronde met een 79-61-nederlaag tegen Sparta Laarne Two.

Zondagmorgen moest BBC Knokke-Heist One aan de bak tegen Phantoms Boom Two. Met een 15-49-stand bij de rust was de match snel gespeeld. De zusjes Melissa en Kimberly Deblaere scoorden samen 40 van de 48 Knokse punten.

Het weekend werd afgesloten met een West-Vlaamse derby tussen KB Oostende Bredene One en K-Basketteam Kortrijk Two. BTK won met het kleinste verschil (68-69) en komt zo op de tweede plaats terecht. Ducoulombier en Lefebvre scoorden elk 20 punten voor BTK. Bij de thuisploeg was Visnevica met 19 punten topschutter. KBOB blijft alleen derde in de stand.