Harlem Globetrotters geven spelers BC Oostende basketles

© (JLO)
Redactie KW

Als extra motivatie om vanavond de topper bij eerste achtervolger Antwerpen tot een goed einde te brengen, kregen enkele BCO-spelers wat basketballes van twee Harlem Globetrotters. Zij kwamen als promostunt voor hun Belgische tournee. Na Bergen (5/4) en Aalst (6/7) is het op 7 april de beurt aan de Oostendse Versluys Dome. Hun laatste doortocht dateert van zo’n drie jaar geleden en lokte toen vlot 4.000 kijklustigen.

De BCO spelers genoten kennelijk van de vele trucjes die Dragon Taylor en Swist Young uit hun mouw schudde. Naast de snelle balbehandeling werden er ook enkele niet alledaagse afstandsschoten en spectaculaire dunks geshowd. Dat de Globbetrotters effectief goeie basketters zijn staat buiten kijf. “De rest is vooral veel oefenen tot je de perfecte uitvoering beet hebt. Toch is het meer dan dit hoor. Naast de skills moeten we vooral zorgen dat we elk een aparte persoonlijkheid kweken. Ik was een laatbloeier en had meer dan vier maanden nodig om de bal deftig op mijn vinger te laten spinnen. Verder zijn vooral de dunks mijn specialiteit”, zegt Dragon Taylor. Hij draait al vijf seizoenen lang mee in het team.

Swist Young is pas de veertiende dame die sinds de oprichting in 1926 het team mocht vervoegen. Haar humor en onnavolgbare dribbels zorgen vooral voor heel wat lachmomenten. “Mijn droom om voor deze ploeg te mogen uitkomen, kwam vorig seizoen pas uit. Gelukkig zorgen mijn teamgenoten ervoor dat ik in deze harde mannenwereld overleef. Ik ben hun kleine zus dat zeker niets mag overkomen. Ik geniet vooral van de interactie met het publiek. “

De Harlem Globetrotters staan vooral gekend om hun spectaculaire manier van spelen. Hun show is dan ook doordrenkt met snelle dribbels, ongelofelijke afstandsshots en adembenemende dunks. Daarbij wordt het publiek in de show actief betrokken. Ze deinzen er niet voor terug om enkele nieuwe elementen toe te voegen.

In de show van 2018 is de vierpunterslijn terug ingevoerd. Deze boog is 6 feet (of 1m81) verder gelegen dan de bestande driepunterslijn. Omgezet is dit precies 9m14 centimeter van de ring.

Spectaculaire basketbalshow

De Harlem Globetrotters bestaan uit drie verschillende ploegen die met een spectaculaire basketshow de wereld rondreizen. Ze treden samen jaarlijks zo’n 450 keer op. Sinds hun ontstaan in 1926 hebben ze op heden samen maar liefst 17 wereldrecords op hun naam staan. In 1985 kwam de eerste dame het team vervoegen. Ondertussen zijn er al 15 de revue gepasseerd. In 1951 speelden ze voor het grootste publiek ooit. Maar liefst 75000 toeschouwers woonden toen in het Olympisch stadion van Berlijn de show bij. Voormalig NBA-ster Wilt Chamberlain is ongetwijfeld de meest gekende.

Green House Talent zorgde ervoor dat de Globetrotters op zaterdag 7 april in de Versluys dome te gast zijn. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro. Er is ook een “Pre-game Magic pass” beschikbaar waarbij je anderhalf uur voor de aanvang van de show een half uur lang persoonlijk met enkele van de spelers trucjes probeert uit te voeren.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier