Gistel-Oostende vlot voorbij Oxaco

Buysse was met 15 punten een van de smaakmakers bij KBGO. © (Foto BV)

KB Gistel Oostende, uitzonderlijk thuis spelend op zaterdagavond, nam vlot de maat van Oxaco Boechout: 93-71.

Omwille van de bekerfinale van BC Oostende speelde KB Gistel Oostende op zaterdagavond tegen verliezend bekerfinalist Oxaco Boechout.

De Vreught zorgde voor het eerste kloofje (17-12) in de wedstrijd. Dankzij punten van Simon Buysse bleef de thuisploeg na het eerste quarter op voorsprong (23-17). Oxaco kwam in het tweede kwart beter in de wedstrijd en stond bij de rust helemaal langszij (36-36).

In de tweede helft haalde de thuisploeg zijn beste basketbal boven. Buysse zorgde met een score en bonus en een driepunter voor 61-51, T. Lambrecht dikte verder aan (66-53). In het slotquarter zorgden driepunters van Van der Vuurst de Vries, Kotrulja en De Vreught voor de zege.

Quarters: 23-17, 36-36, 66-53, 93-71

Oostende: Buysschaert 8, Buysse 15, De Vreught 12, Kotrulja 25, T. Lambrecht 23, Bin Musema Fundi 2, Deplancq, S. Lambrecht, Thielemans, Van der Vuurst de Vries 6, Vanderhaegen 2.