Gerben Kuypers: graag top tien, maar het mag ook iets meer zijn

12/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 09:59

Gerben Kuypers (17) is, net als zijn drie jaar jongere neef Milan, tot nader order vooral veldrijder. Hij begon ermee als 13-jarige aspirant en sindsdien ging het almaar meer crescendo. In die mate dat de zoon van ex-renner Nico zaterdag op het BK in Koksijde één van de outsiders voor de Belgische titel is.

Deze winter is Gerben Kuypers, als tweedejaarsjunior, aan zijn beste campagne ooit bezig. Als achtste in de tussenstand van de Superprestige, zeventiende in de Wereldbeker en zestiende (en vierde Belg na Jarno Bellens, Ryan Cortjens en Niels Vandeputte) in de algemene UCI-ranking behoort de Ramskapellenaar (bij Nieuwpoort) ontegensprekelijk tot de internationale subtop. Gerben behaalde (nationale) overwinningen in Knesselare, Neerpelt, Mol en Bredene. In het kampioenschap van West-Vlaanderen werd hij tweede na Maxim Dewulf, een plaats die hij ook vorige zondag in Leuven (na Jarno Bellens) bekleedde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!