Geen weerzien met ex-club Groningen voor Chase Fieler

16/03/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 11:23

Het zou zo mooi geweest zijn: een verhaal met Chase Fieler enkele dagen voor een dubbele ontmoeting tussen BC Oostende en Donar Groningen, de club waarmee hij de twee voorbije jaren Nederlands kampioen werd. Er komt echter geen duel tussen de competitieleiders in de Lage Landen in de kwartfinale in de FIBA Europe Cup. Woedend, verdrietig en in shock verlieten Fieler en zijn maats de sporthal van het Montegrijnse Mornar Bar.

Eén van de eerste BCO-aanwinsten van dit seizoen was de Amerikaanse power-forward Chase Fieler (25, 2m03). Bij de Nederlandse topclub Donar Groningen kreeg hij de smaak van een dubbel te pakken. Afgelopen weekend zette hij alvast de eerste stap naar een herhaling van zo'n titel- en bekersucces. Fieler heeft er zin in. Woensdagavond was hij tegen Mornar Bar met tien punten, zeven rebounds, vier assists en drie steals de meest efficiënte Oostendenaar. Maar Fieler maakte in het zuidoosten van Montenegro ook iets mee wat hij nog nooit had ervaren. De coach van de tegenstander gaf hem tijdens de rust een slag tegen het hoofd in de kleedkamergang. De hierover aangesproken refs beweerden niets te hebben gezien. "Chase was zo ontredderd dat hij tijdens de rust niet eens naar me kon luisteren", vertelde coach Dario Gjergja achteraf. "Eerst snauwde die coach me gemene woorden toe. Toen ik hem vroeg waarom hij dat riep, sloeg hij me tegen het hoofd", zuchtte Chase Fieler.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!