Geen Champions League dit seizoen voor Jean Salumu

Jean Salumu bij Oostende (archiefbeeld) © BELGA
Redactie KW

Donderdagavond heeft het Zwitserse Olympic Fribourg het Turkse Sakarya uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Dat is een stevige domper voor Jean Salumu, de voorbije tien seizoenen bij Oostende.

Belgian Lion Jean Salumu, MVP van de vorige Belgische competitie, neemt met het Turkse Sakarya dus niet aan de Champions League deel. Sakarya was vrijgesteld van de twee eerste voorrondes. Maandagavond kenden de Turken een heel goede uitgangspositie door een 87-85-nederlaag in de heenmatch van de derde voorronde in Fribourg. In die heenmatch was Salumu de uitblinker met 27 punten (3 op 4 tweepunters, 3 op 5 bommen, 12 op 14 vrijworpen), 6 rebounds en 1 assist.

Salarya moest thuis dus slechts met drie puntjes winnen. Donderdagavond leden de Turken echter een loodzware 52-76-nederlaag tegen de Zwitserse kampioenen. Het stond aan de rust al 17-36. In de terugmatch was basisspeler Salumu goed voor 4 punten (1 op 3 tweepunters, 0 op 3 bommen en 2 op 2 vrijworpen), 3 rebounds en geen enkele assist.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier