Gaetan De Jonghe en RHK Oostende staan op twee zeges van de titel

Gaetan De Jonghe: "Het lijkt wel of dit een ploeg is die voor mij gemaakt is." (Foto BV)
Redactie KW

RHK Oostende One staat in eerste provinciale op een zucht van de titel. Daarbij moet het, zonder rekening te houden met de uitslagen van de andere ploegen, wel nog de twee resterende wedstrijden weten te winnen. Die tocht naar de titel en de promotie naar tweede landelijke begint dit weekend met een uitwedstrijd op bezoek bij Wevelgem.

De titel komt dichterbij voor RHK Oostende One. Met nog twee speeldagen te gaan, heeft de ploeg van coach Mathias Desaever één wedstrijd voorsprong op eerste achtervolgers Blankenberge en Melco Ieper. “We kunnen ons wel geen misstapje meer permitteren”, vertelt Gaetan De Jonghe. “En daar gaan we ook niet meer van uit. Misschien hadden we de titel al enkele matchen geleden kunnen pakken, maar omdat we enkele steken lieten vallen, draait dat nu anders uit. Toch moeten we nog altijd nergens mee inzitten. We hebben de situatie zelf in de hand. We zijn niet afhankelijk van de resultaten van andere ploegen. Winnen we de twee resterende wedstrijden tegen Wevelgem en Roeselare, dan zijn we kampioen in eerste provinciale en maken we de overstap naar tweede landelijke.”

“We hadden de titel al eerder kunnen pakken, maar lieten enkele steken vallen”

Eerste opdracht: nu zaterdag winnen op bezoek bij Wevelgem. “Het is een ploeg die je zeker niet mag onderschatten, anders zou je wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Ze beschikken over individueel heel sterke spelers en zijn in eigen huis ontzettend sterk. We moeten proberen om de wedstrijd zo snel mogelijk naar ons toe te trekken door een kloofje te slaan en dat van dan af te controleren.”

Goede sfeer

Als RHK kampioen is, dan gaat het sowieso over naar tweede landelijke. “We zijn er als hechte groep zeker klaar voor om die stap te zetten. We horen ook thuis op een hoger niveau. Normaal zal er aan de samenstelling van ons team niet veel veranderen. We zullen het praktisch met dezelfde ploeg doen. De meeste spelers zien het helemaal zitten. Enkel de verdere verplaatsingen baarden ons misschien wel wat zorgen, maar er zijn heel veel ploegen uit het Gentse bij, dus zoveel verschil maakt dat dan ook niet.”

“Ik voel me ontzettend goed bij RHK. De sfeer in de groep zit goed. We hebben een competitieve ploeg en de trainingen zijn ontzettend hard. Meer kan je als sporter niet verwachten. We gaan er altijd voor en willen allemaal telkens beter presteren. Ik voel me hier ontzettend goed thuis. Het lijkt wel of dit een ploeg is die voor mij gemaakt is.”

(BV)

Zaterdag 7 april om 20 uur: Jong BT Holstra Wevelgem One – RHK Oostende One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier