Gaelle Bouzin is enige vrouwelijke coach in Top Division

Gaelle Bouzin.
Redactie KW

Bij KB Gistel Oostende One zit sinds dit seizoen Gaëlle Bouzin naast coach Sam Rotsaert als assistent op de spelersbank. Zij is de enige vrouwelijke coach die sportief bij alle clubs van Top Division in ons land betrokken is.

Elke ploeg heeft wel een of meerdere assistent-coaches, maar ieder team geeft er ook zijn eigen invulling aan. Dat geldt evenzeer voor Gaëlle Bouzin, vroeger als speelster en jeugdcoach aan de slag bij Knokke-Heist en dit seizoen actief bij Basket Blankenberge in tweede landelijke. Ze was ook coach van KB Gistel Oostende Three in provinciale. “Naast het assisteren op training ben ik verantwoordelijk voor alles van video, zowel van onze eigen spelers en ons team, als van de tegenstanders. Elke wedstrijd wordt op film gezet, ik zorg ervoor dat deze beelden verwerkt worden zodat we de volgende training naar stukjes van de wedstrijd kunnen kijken om uit onze fouten te leren. Ook ter voorbereiding van de volgende wedstrijd kijken we elke week naar een stukje video van de laatste wedstrijd van onze volgende tegenstander.”

“Videobewerking is mij niet vreemd, ik werk als leerkracht Informatica. Het is leuk om die kennis voor mijn grote passie, het basketbal, te gebruiken. Bovendien krijg ik hier in Oostende de kans met topcoaches en beloftevolle en gemotiveerde spelers om samen te werken. Dit jaar hebben we een heel jonge ploeg en was het doel zoals elk jaar om de spelers beter te maken. Het is uiteraard een leerproces dat met ups en downs gepaard gaat, maar we hebben bij momenten al heel wat mooie dingen laten zien.”

“Er zijn al enkele mensen die me erover aanspraken dat ik de enige vrouwelijke coach in de nationale competitie ben, maar ik sta daar eigenlijk niet bij stil. Ik ben van mening dat als je weet waarover je praat, je gemotiveerd bent en zelf heel hard werkt, het niet uitmaakt of je een man of een vrouw bent. Ik krijg de kans om te doen wat ik ontzettend graag doe en probeer de spelers te helpen om beter te worden.”

“Voor volgend seizoen zijn er nog enkele vraagtekens, dus wat het dan wordt, dat is nog even afwachten.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier