Filou Oostende neemt moeizaam afstand van Melco Ieper

Chada speelde een pracht van een wedstrijd. © EF

Een dapper Melco Ieper heeft het bekerhouder Filou Oostende in de achtste finales van de beker van België heel moeilijk gemaakt. Oostende won in de Westhoek met 70-85.

Coach Dario Gjergja miste drie kernspelers: Mwema (knie), Fieler (schouder) en Maric (tendinitis voet). Ieper genoot als team uit een lagere reeks ook een voorgift van vijf punten. Met een bom opende Kesteloot in de tweede minuut de score, maar Chada en Dobbelaere waren niet onder de indruk. De voorsprong klom naar 16-9.

Na tien punten van Djurisic bracht Kesteloot de bekerhouder bij 16-18 een eerste keer op voorsprong. Neen, Oostende was niet vertrokken voor een rustige avond. De Vos deed de score opnieuw kantelen: 22-18. Na de 22-22-gelijkmaker van Djordjevic namen Chada en co opnieuw het heft in handen: 33-28 en 40-36. Met zijn enige vrijworp op zeven pogingen liet Djurisic (16 punten en 6 rebounds in de eerste helft) beide teams toch met een stand in evenwicht (41-41) naar de kleedkamers trekken.

Meer intensiteit na de rust

Na de rust baskette Oostende met iets meer intensiteit. In het derde wedstrijdschuifje namen Lasisi en Djurisic (26 punten, 10 rebounds, 4 assists) meteen afstand van de thuisploeg: 43-50 en 50-60. Dat was eigenlijk het beslissend moment voor deze bekerderby. Maximaal leidde de bekerhouder met 16 eenheden bij 60-76. Maar Ieper gaf nog niet op. Uitblinker Chada (28 punten, 5 rebounds, 3 assists) bleef echter openingen vinden in de Oostendse defensie, zodat Ieper nog milderde tot 68-76.

TJ Williams in een Ieperse verdediging.
TJ Williams in een Ieperse verdediging.© Bart

Nog drie minuten op de klok. Desiron, Djurisic en Schwartz lieten echter niet betijen en schonken de bekerhouders nog een verschil van vijftien punten aan de meet. Beide coaches lieten de laatste halve minuut al hun bankzitters meespelen.