Filou Oostende maakt geen enkele kans tegen Virtus Bologna

Ongetwijfeld heeft Virtus Bologna in de Champions League één van de meest enthousiaste spionkoppen. © PR

Tien minuten sprak Filou Oostende een flink woordje mee in de PalaDozza van Bologna. Maar de Italianen openden met een 12-0 het tweede bedrijf en ze keken niet meer om. De Oostendenaars, in hun nieuwe rode uitrusting, slikten op een puntje na net geen dertiger van Virtus Bologna: 89-60.

Tweede speeldag in groep D van de Champions League. Williams (kuit) en Buza (onderrug) bleven in trainingspak op de bank. De heel enthousiaste en indrukwekkende Virtus-spionkop kon de roodhemden niet meteen verontrusten. Desiron en Fieler produceerden de eerste korven en kregen snel assistentie van Kesteloot en Djordjevic: 2-5, 6-9 en na 11-9 toch 15-17. In een boeiend einde van het openingskwart hield Oostende na een 19-17-achterstand en een 19-22-voorsprong één puntje voorsprong (21-22) over.

Pittig openingsgebeuren

Het kon meer zijn, want bij 19-22 leden Kesteloot en Djuriisc duur balverlies. Anders was dat kwart misschien op 19-24 geëindigd. Het was één van de zes balverliezen van Oostende in de tien eerste minuten. Kesteloot was in die periode wel flink met 6 punten aan 75% en 4 rebounds. Acht keer had een ander team de leiding in dit pittige openingsgebeuren overgenomen. Oostende beheerste in die fase 12 van de 15 luchtduels.

Lambrecht, Desiron, Kesteloot, Mwema en Schwartz - ja, vijf Belgen - speelden de vier laatste minuten.
Lambrecht, Desiron, Kesteloot, Mwema en Schwartz – ja, vijf Belgen – speelden de vier laatste minuten.© PR

Een bombardement van Martin en Rossi nam de Oostendse voorsprong in de elfde minuut onmiddellijk weg. Er volgde ook een reeks tweepunters. Virtus’ 12-0-rush in 4’14” dwong Dario Gjergja snel tot twee time-outs. Daarna haalde Cournooch zijn afstandswapen twee keer boven: 39-23 na 16’16”. Drie schamele puntjes van Djurisic waren de ontgoochelende oogst van Filou Oostende tijdens dat tweede kwart. De roodhemden konden geen enkele van hun twaalf aanvallen afronden. U leest het goed: nul veldkorven! Zero. Mamma mia!

De spelers bij hun vertrek.
De spelers bij hun vertrek.© SD

Vroeg in het derde kwart milderden Djurisic en Desiron naar 45-30 maar van een comeback was geen sprake meer. Qvale ontbond zijn duivels en snel overschreden de bianconeri de grens van dertig eenheden verschil. 70-37 betekende de maximale achterstand van 33 punten iets voor het halfuur.

Lambrecht deed het aardig

Oostende won wel het vierde quarter met 19-21. Lambrecht kreeg nog vier speelminuten en beëindigde de match naast vier andere Belgen, Desiron, Kesteloot, Mwema en Schwartz. Met 4 punten, 1 rebound en 1 assist deed Lambrecht het trouwens best aardig.