Filou Oostende haalt zwaar uit tegen Leuven Bears

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Vorige week won Filou Oostende met 33 punten verschil in Leuven. Zaterdag haalden de rood-gelen nog harder uit: 89-50.

Na 1″05″ opende Fieler al bombarderend de score. In minder dan zeven minuten scoorde de Amerikaan tien punten aan 100 %: twee bommen en een koppel tweepunters. Daarbij voegde hij ook een assist en een block-shot: na 6’38” lag Leuven Bears bij 16-2 al in de touwen.

Na 19-7 probeerden Faye en Robertson de achtervolgingsrace te versnellen. Dat zinde coach Gjergja niet. Williams dikte zijn puntenaantal tot elf stuks aan maar de spelverdeler liet zich dom met een opzettelijke fout bekeuren. In het tweede kwart nam het verschil slechts met vijf puntjes toe: 39-22.

Chase Fieler zet zich door voorbij Ibrahima Fall Faye.
Chase Fieler zet zich door voorbij Ibrahima Fall Faye.© VDB

Filou Oostende moest tot de 24ste minuut op een twintiger wachten. Lasisi dropte een bom: 47-26. Vanaf dat moment klom de score snel. Nog geen vier minuten later vuurde Mwema de bom van de dertiger af: 59-29. In het vierde kwart prijkte ook snel een veertiger (76-36, twee vrijworpen van Fieler) op het scorebord. De twaalf spelers verdeelden de minuten netjes. De 27 assists wijzen ook op de collectieve sterkte. Djordjevic (7 assists in 17’58”) en Williams (6 assists in 18’51”) leverden de meeste doelrijpe passes. De jarige Kesteloot verwende het publiek met een drietal dunks. Djurisic speelde slechts elf minuten omdat hij daags voordien met hevige rugpijn kampte.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier