Filou Oostende behaalt opnieuw een zege in Antwerpen

Thompson Shevon behaalde zijn eerste double-double voor Filou Oostende. © VDB
Redactie KW

Daags na de vierpunten-nederlaag tegen Antwerp Giants heeft Filou Oostende onder regie van kapitein Djordjevic in de Lotto Arena een zege met één punt behaald. De strijd om de eerste plaats blijft dus boeiend.

Op assist van Djordjevic opende Thompson met een lay-up de score. Tate antwoordde met een driepunter maar Kesteloot (lay-up en bom) stuurde Oostende naar 3-7. In de tiende minuut knalde Schwartz met een bom 13-27-cijfers op het bord. Het eerste kwart eindigde bij een 15-27-stand.

Antwerp Giants was niet onder de indruk. In de zeventiende minuut bracht Kingsley de score in evenwicht: 31-31. Tijd voor driepunters aan beide zijden: Mwema en Djordjevic bij Oostende, Kingsley (2) en Lee bij de thuisploeg: 40-37. Aan de vrijworplijn legde Sanders de 42-40-rustscore vast. Kesteloot legde toen heel knappe stats voor: 13 punten (2 op 2 tweepunters, 2 op 2 bommen, 3 op 3 vrijworpen) en 5 rebounds in 15′.

Eerste double-double voor Thompson

In het derde bedrijf sprintten de Giants van 52-52 naar 58-52 weg. Djordjevic bombardeerde tot 59-57 maar de thuisploeg schudde de bezoekers opnieuw van zich af: 68-59.

Op 51 seconden van het einde bracht Thompson Oostende aan de vrijworplijn 78-79 voorop. Lee antwoordde ook met twee vrijworpen: 80-79. Kesteloot zag zijn bom niet landen maar Vanwijn beging een fout bij de offensieve rebound van Fieler. Op drie seconden van het einde benutte ook Fieler twee vrijworpen: 80-81. Bako kon de score niet meer wijzigen. Djordjevic (10 punten, 6 rebounds en 9 assists) was de Oostendenaar met de beste computerevaluatie.Thompson (18 punten en 10 rebounds) haalde zijn eerste double-double in het shirt van Oostende.

Zoals in januari won Filou Oostende ook zaterdagavond in de Lotto Arena. De titelstrijd blijft levendig.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier