En plots is Gerrit Major weer speler bij KBBC Oostkamp

Gerrit Major.
Redactie KW

In De Valkaart hadden ze er vooraf nog alle vertrouwen in: ook al werden ze zelf geen kampioen, ze zouden Basket Sijsele ook in de terugwedstrijd met lege handen terugsturen. Dat pakte even anders uit en er was na afloop geen enkele Merel die afbreuk deed aan de 65-85-zege van de buren uit Sijsele.

De nederlaag tegen leider Basket Sijsele One heeft wellicht dubbele gevolgen voor BBC Oostkamp: de weg naar de titel ligt nu wijd open voor Sijsele en de play-offs lijken plots niet meer haalbaar. “Reken maar dat we nog niet alles verteerd hebben”, kijkt assistent-coach Gerrit Major terug op de derby. “We hadden veel van die match verwacht en de nederlaag is in alle geledingen van de club hard aangekomen. Om nu nog in de play-offs te geraken, moeten we speculeren op dubbel verlies van De Pinte en zelf twee keer winnen. Dat zie ik niet gebeuren.”

Major speelde zelf meer dan tien minuten mee en liet de ploeg beter draaien. “Laat ons zeggen dat we stabieler stonden te spelen, maar al bij al misten we jongens in shape. Nu blijkt ook hoe dun onze kern is. Als we compleet waren, speelden we uitstekend, maar van zodra er één speler ontbreekt, gaan we te gemakkelijk onderuit”, aldus Major.

Enkele maanden terug liet Major een mogelijke overstap naar Limburg United schieten en ook het coachen van de nationale U16 laat hij varen. “Ik heb een goede job, wil er zijn voor de kinderen en de verstandhouding met Wim Meiresonne is uitstekend. En ik wil geen stappen overslaan, dus blijf ik waar ik ben. Ik neem graag een voorbeeld aan Daniel Goethals, die ongeveer alle niveaus doorliep alvorens zijn toppunt te bereiken als coach van Bergen.” (MD)

Zaterdag 31 maart om 20.45 uur: BBC Oostkamp One – RPC Anderlecht One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier