Emma Meesseman moet met Ekaterinburg leidersplaats afstaan, ook Kim Mestdagh (Salamanca) verliest

Op de elfde speeldag in groep B van de EuroLeague vrouwenbasketbal heeft het Ekaterinburg van Emma Meesseman de leidersplaats uit handen gegeven na een 80-77 (rust: 42-38) nederlaag op het veld van Fenerbahçe. Kim Mestdagh leed met Salamanca een 80-56 (rust: 46-31) nederlaag bij haar ex-club Yakin Dogu Universitesi, dat niet op de geblesseerde Ann Wauters kon rekenen.

Emma Meesseman verzamelde 27 minuten en 33 seconden. Daarin scoorde de Belgian Cat 15 punten, plukte ze 2 rebounds en deelde ze 1 assist uit. Het bleek niet goed genoeg voor de zege. De Russische ploeg verliest zo ook zijn leidersplaats. Zowel Yakin Dogu als Fenerbahçe wipten in de stand over Ekaterinburg, dat nu derde is.

Mestdagh kreeg tegen Yakin Dogu een kans op revanche, nadat ze de Turkse club eind november had verlaten wegens een gebrek aan speelminuten. Met Salamanca speelde Mestdagh 25 minuten en 41 seconden, waarin ze goed was voor 13 punten en 1 rebound. Yakin Dogu stoomde echter naar de zege en de eerste plaats in groep B. Het Spaanse Salamanca boekte vijf zeges op elf wedstrijden en bezet de vijfde plaats.