Eline Verschueren (Olympos Marke): “Alleen streng als het moet”

Eline Verschueren. © BWL
Redactie KW

De 28-jarige leerkracht in het buitengewoon lager onderwijs Eline Verschueren is al acht seizoenen trainer bij Olympos Marke. De afgelopen jaren legde ze zich toe op de U8, U10 en U12, maar dit seizoen coacht ze voor het eerst de U14.

“Ik begon zelf met basketbal bij Zwevegem”, opent Eline, die nog steeds actief is bij een recreatieve Deerlijkse basketbalclub, waarvan ze bovendien voorzitter is. “Na omzwervingen bij K-BT Kortrijk en Kortrijk Sport hing ik op 21-jarige leeftijd de schoenen aan de haak. Op hetzelfde ogenblik volgde ik de initiatorcursus, die dat jaar in Wevelgem plaatsvond. Mijn vriend Paavo Decraene speelde toen bij Marke en zijn vader was en is nog steeds secretaris van de club. Aangezien Olympos nood had aan trainers was het snel geklonken.”

“Altijd had ik de U8, U10 of U12 onder mijn hoede en dit seizoen is dat voor het eerst de U14. Het verschil is vooral dat je al eens wat verder kunt gaan met die gasten dan de loutere basistechnieken. Bovendien kan je er eens een echt gesprek mee voeren. Bij de jongere spelers werk ik vooral op balvaardigheid en shooting. Ook het aanleren van de lay-up hoort daar bij. Vanaf de U12 beginnen we ook met het aanleren van de read and react. Ik hou van coaching omdat ik spelers iets kan bijleren. Als je de zaken waar je op training aan werkt, ziet terugkomen in de wedstrijden is dat extra leuk.”

“Of ik een strenge coach ben? Ik denk het niet. Ik ben alleen streng als het echt moet. Dit seizoen draaien we met de U14 een prima seizoen. Het is jammer dat we te laag zijn ingeschreven en daardoor eigenlijk te weinig tegenstand hebben. Het is wel een heel leuke groep om mee te werken.” (BWL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier