Elian Rysselinck (K-BT Kortrijk Two): “Ik voel me verantwoordelijk”

Elian Rysselinck sukkelde met een ernstige knieblessure. © KDS
Redactie KW

Het dames Two-team van coach Veerle Segers staat voor enkele moeilijke weken, maar Elian Rysselinck (20) blijft haar enthousiaste zelf. In tweede landelijke blijven, is haar doel. Enkele jaren geleden zag het er voor haar op basketgebied nochtans heel wat benarder uit.

“Drie jaar geleden zat ik met een probleemknie. De knieschijf raakte veel te makkelijk ontwricht en een operatie drong zich op”, opent de welbespraakte Elian, die haar studies orthopedagogie aan hogeschool Vives in juni hoopt af te ronden. “Ik heb wel diep gezeten. Het zag ernaar uit dat ik nooit meer zou kunnen basketten, maar ik heb er me op karakter weer bovenop gewerkt. Nu ben ik supertevreden dat Nils Strumane me uit Oudenaarde wegplukte om me in tweede landelijke een kans te gunnen. Dat ik niet voor de One werd aangeduid, stoort me niet. Ik heb er zoveel plezier in weer op dat niveau te kunnen aantreden. Dat ik af en toe eens mee kan met de One is telkens een surplus.”

Klik met jongeren

“We spelen zondag in Diepenbeek tegen de laatste in de klassering. Onze coach, Veerle Segers, weet ons heel goed te motiveren voor de komende matchen. Zelf ben ik een van de oudste speelsters van de Two-ploeg en ik voel me ook wat verantwoordelijk. Het klikt goed met de jongere speelsters in de ploeg, waarvan er enkele – omwille van studies – in Diepenbeek er niet bij zullen zijn.”

“Zelf heb ik altijd de combinatie gemaakt van sport en studie, ook tijdens examens, maar ik heb tegelijk ook wel begrip voor diegenen die dat niet zien zitten. De verre verplaatsingen heen en terug vergen nogal wat tijd. Nu zullen we wat moeten aanvullen met zelfs U16-speelsters, maar we blijven ons inzetten om in tweede te blijven. Na wat ik vroeger meemaakte, blijf ik enthousiast om op een basketveld te kunnen staan en er sportief het beste uit te halen.”

“We staan nu met zes ploegen onderaan de rangschikking erg kort bijeen. Er volgen dus nog wel een aantal belangrijke wedstrijden, die het verschil kunnen maken. We blijven ervoor werken”, besluit Elian, die zich ook nuttig maakt in de club als trainster van de allerkleinste baskettertjes. Daarbij komt haar opleiding goed van pas. (SJK)

Zondag 7 januari om 11.30 uur: BC Diepenbeek One – K-BTK Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier