Eersteprovincialer RHK Oostende viert titelfeest, ook al is dat eigenlijk een weekje te vroeg

RHK Oostende One viert de titel in eerste provinciale in de kleedkamers in Wevelgem eigenlijk een weekje te vroeg. © VDB
Redactie KW

Zaterdagavond won RHK Oostende One in eerste provinciale met 73-74 op bezoek bij Wevelgem. De ploeg van coach Mathias Desaever zette het titelfeest in de kleedkamers in, maar eigenlijk is dat nog een weekje te vroeg. De wedstrijd van volgend weekend is bepalend, maar die match mag RHK verliezen met 67 punten verschil om als nog de titel te pakken.

In de slotseconden pakte RHK Oostende One de zege in Wevelgem en blijft daarbij één wedstrijd voorsprong hebben op de eerste achtervolgers Blankenberge en Melco Ieper. Reden voor een titelfeestje dachten ze bij RHK, maar eigenlijk is dat nog een weekje te vroeg, ook al lijkt het kampioenschap voor 99,99 procent binnen.

RHK heeft nu vier nederlagen en speelt volgend weekend nog in eigen huis tegen Wytewa Roeselare. Bij winst is RHK alleen eerste en kampioen. Basket Blankenberge speelde dit weekend al zijn laatste partij en telt vijf nederlagen. Ook Melco Ieper Two telt vijf nederlagen, maar zij spelen nog op bezoek bij Mibac Middelkerke.

Onderling klassement

Verliest RHK echter van Roeselare, dan zijn er nog twee scenario’s mogelijk. Wint Melco Ieper en verliest RHK, dan komen de drie ploegen samen aan de leiding. Het reglement bepaalt dat dan een klassement gemaakt wordt van de onderlinge wedstrijden tussen de drie ploegen. Daarin staan RHK en Blankenberge met elk drie zeges aan de leiding, Melco is derde met slechts één zege. De onderlinge wedstrijden tussen RHK en Blankenberge eindigden telkens op 19 punten verschil in het voordeel van de thuisploeg, dus ook dat brengt geen uitsluitsel dan.

Doelsaldo

Dan wordt gekeken naar het doelsaldo en daarin doet RHK het veel beter dan Blankenberge. Om kampioen te zijn, moet RHK Oostende volgende week met minder dan 68 punten verschil verliezen van Wytewa. Reden genoeg dus voor RHK om het titelfeestje al in te zetten, ook al is het officieel wachten tot volgende week.

Verliest Melco Ieper zijn match van volgend weekend en verliest ook RHK zijn wedstrijd, dan eindigen Blankenberge en RHK op de eerste plaats. Dan geldt opnieuw eerst de regel van het onderlinge duel en dan die van het doelsaldo, dat uitdraait in het voordeel van RHK Oostende.

(BV – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier