Dynamite Deerlijk verslaat Liège Panthers

Celine Lemmens gaat hier voorbij Laura Henket. © ELD

In Top Division Women 1 behaalde Dynamite Deerlijk zijn derde overwinning van het seizoen. Het versloeg eerder verrassend Liège Panthers met 53-48.

De wedstrijd begon nochtans niet goed voor de dames van coach Benny Mertens. Via Jaleeza Maes stonden de bordjes na 5 minuten spelen op 2-9. Deerlijk herpakte zich al heel vlug en kwam via Nele Poffyn langszij, 10-10. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht na 10 minuten, 12-13.

Na ruim drie minuten in de tweede periode was het Celine Lemmens dat de thuisploeg voorgoed op voorsprong knalde, 19-18. Vijf punten op rij van Janna Bauters zorgden voor een eerste kloofjes (24-18) dat Deerlijk vasthield tot aan de rust, 30-23. Liège knokte zich na de rust terug in de wedstrijd, 38-37. Mukeba gaf haar ploeg echter terug wat ademruimte na driekwart spelen, 44-37. Ook in de slotfase bleven de bezoekers een taaie klant. Dynamite leek met nog 3 minuten op de klok bijna zege zeker maar dat was zonder Milanovic gerekend, 50-47. Nele Poffyn wiste echter alle twijfels weg vanop de vrijworplijn: 53-49 eindstand.