Dynamite Deerlijk pakt volle buit tegen Spirou Ladies Charleroi

Celine Lemmens had een ruim aandeel in de zege van Dynamite Deerlijk. © ELD

Dynamite Deerlijk sleepte na een spannende slotfase de winst uit de brand na een knappe remonte. Het werd 55-53.

Dynamite die het moest stellen zonder de geblesseerden Phebe Raman en Silke Storme, begon desastreus aan de partij. Charleroi opende met drie bommen op een rij. De Waalse formatie stoomde door naar 0-18! Pas na ruim zes minuten spelen vlamde Lisa Foucart met een driepunter de eerste score voor de thuisploeg door de ring.

Dat was meteen het sein voor de dames van Benny Mertens om het over een andere boeg te gooien. Het spelbeeld kreeg een volledige andere wending onder impuls van uitblinker Celine Lemmens. De defensieve teugels werden aangespannen en Spirou vond nog amper de weg naar de korf. Bij de rust was alles te herdoen: 29-31.

Maar ook na de koffie leek Deerlijk terug niet wakker aan de start te staan. De bezoekers profiteerden: 33-41. Vanop de vrijworplijn werd de kloof terug herleid tot: 39-42 na driekwart spelen. In de slotperiode kwam een gretig Dynamite met nog zes minuten op de klok voor het eerst op voorsprong: 46-44. Deneil bracht Spirou met een bom nog even op voorsprong, maar een driepunter van Lemmens zette de West-Vlamingen definitief op weg naar de zege. Eindstand 55-53. Felbevochten elfde overwinning waarin Deerlijk heel veel vechtlust toonde.

Quarterstanden: 12-22/29-31/39-42/55-53

Speelden: Leire, Degels 2, Delmulle 2, Capoen 7, Kapenga 4, Lemmens 20, Gaspar 10, Devliegher, Foucart 10.