Dynamite Deerlijk moet zijn meerdere erkennen in Sint-Katelijne-Waver

In de hoogste klasse van het damesbasketbal leed Dynamite Deerlijk zijn tweede nederlaag van het seizoen. Tegen BBC Sint-Katelijne-Waver werd het 44-66.

Sint-Katelijne-Waver – met Billie en Becky Massey, Elise Ramette, Kyra Billiaert en Liese De Vooght als West-Vlaamse inbreng – begon het best aan de partij, 6-12. Resimont stuwde haar ploeg naar een 12-22 tussenstand na 10 minuten. Deerlijk bleef echter niet bij de pakken zitten en een 16-6 tussenspurt bracht de bordjes terug in evenwicht: 28-28 met nog 2 minuten te spelen in de eerste helft. Enkele tellen later sloeg het noodlot toe voor Silke Storme die uitviel met een knieblessure. De bezoekers dropten nog twee bommen waardoor we gingen rusten met 28-34.

Resimont opende de derde periode met twee driepunters en een lay-up: 28-42. Becky Massey en Marie Vervaet zorgen met opnieuw twee drietjes voor een 30-49 stand na 25 minuten spelen. Ramette zette de 36-54 op het bord na driekwart spelen. In een overbodige slotperiode bleef de kloof behouden, waardoor de youngsters van beide ploegen nog hun kans konden grijpen. Eindstand 44-66. Ondanks deze nederlaag blijft Deerlijk in de top vier van het klassement. Zaterdag trekken de dames van coach Benny Mertens naar hekkensluiter Jeugd Gentson.