DS Waregem wint met kleinste verschil van Luik

Lara Gaspar in duel met Laura Henket. © foto ELD

Op de vierde speeldag van de play-offs trok Declercq Stortbeton Waregem voor het eerst aan het langste eind. Tegen Liège Panthers werd het 72-71.

Lara Gaspar opende de score voor Waregem. Luik antwoordde meteen, maar via een bom van Sien Devliegher stond het 7-2. Een bonus dat DS vasthield na 10 minuten, 23-16. De bezoekers plaatsten een 0-7 tussenspurt. Opnieuw Devliegher zette Waregem terug op voorsprong met een bom. Het duo Gaspar – Celus diepte de kloof uit tot 40-32 aan de rust. Een voorsprong die ook nog na 5 minuten spelen in de tweede helft op het bord stond, 48-40. Onder impuls van Doppee vochten de bezoekers terug tot 48-45.

Twee bommen op een rij van Saar Bogaert brachten de stand op 54-47. De Waregemse scoringsmachine stokte echter waardoor de Panthers helemaal terug waren na driekwart spelen, 56-56. In de slotperiode nam geen van beide ploegen afstand. Met nog drie minuten op de klok en een 66-69 tussenstand maakte de Amerikaanse Wallace vier punten op een rij: 70-69. Een tussenstand die op het bord bleef staan tot 30 seconden voor het einde. Jaleeza Maes bracht de Walen terug op voorsprong (70-71), maar met nog 12 seconden op de klok lukte uitblinkster Miete Celus de winnende score. Eindstand 72-71. Woensdag staat de vijfde wedstrijd uit de poulefase op het programma. Waregem ontvangt dan bekerwinnaar Namen in De Treffer om 21.00 uur.

Quarterstanden: 23-16/40-32/56-56/72-71.

Speelden: S. Devliegher 13, Desmet, Wallace 15, Celus 24, Bogaert 6, Gaspar 10, E. Devliegher 2, Aizsila 2.