DS Waregem verliest afscheidswedstrijd

In de hoogste klasse van het damesbasket verloor Declercq Stortbeton Waregem zijn laatste wedstrijd tegen Sint-Katelijne-Waver. Het werd 63-73.

De bezoekers begonnen het best aan de partij. Via de zusjes Massey stond het na ruim drie minuten 0-11.

Minder deel 2

Eva Devliegher opende voor Waregem de score. SKW ging onverminderd voort: 7-21. Miete Celus mocht van op de vrijworplijn de 14-23 tussenstand na 10 minuten op het bord zetten. In deel twee tapte DS uit een ander vaatje. Onder impuls van Sien Devliegher kwam de thuisploeg na 4 minuten spelen voor het eerst langszij: 29-29. Gaspar zette de 33-34 ruststand op het bord.

Doodsteek door zusjes Massey

Waregem kwam het best uit de kleedkamer en sprokkelde een voorsprong van 7 punten bijeen: 47-42. De jonge garde van SKW liet echter niet begaan en via Massey stond het 52-49 na driekwart spelen. Met nog ruim zes minuten spelen stonden de bordjes gelijk: 58-58.

Toen gaven de zusjes Massey de West-Vlamingen de doodsteek. SKW bouwde zijn voorsprong nog uit tot 63-73. De Letse Ance Aizsila mocht de laatste Waregemse punten ooit op het bord zetten.

Quarterstanden: 14-23/33-34/52-49/63-73

Speelden: S. Devliegher 13, Marcou, Desmet, Wallace 12, Celus 5, Bogaert 2, Van Den Broucke, Gaspar 16, E. Devliegher 4, Aizsila 11.