DS Waregem met twintiger voorbij Basket Willebroek

In Top Division Women 1 boekte Declercq Stortbeton Waregem One zijn vijfde zege van het seizoen. Het werd 79-58.

Waregem dat voor het eerst met de Amerikaanse Shaqwedia Wallace aantrad begon aarzelend aan de partij. Een gretig Willebroek zette een 1-5 neer.

Wallace toont kwaliteiten

Wallace toonde meteen haar kwaliteiten en boog de achterstand om in een 8-5 voorsprong. Via Saar Bogaert stoomde DS door naar 18-10. Wallace mocht de 20-14 stand na 10 minuten op het bord zetten. Willebroek bleef ook in de tweede periode aardig in het spoor van de thuisploeg. Aan de rust was alles te herdoen, 34-34.

De dames van coach Jan Callewaert kwamen gretig uit de kleedkamer en onder impuls van Wallace stond voor het eerst een tienpuntenkloof op het bord, 49-38. Bij het ingaan van de slotperiode stond een onoverbrugbare 15-punten kloof op het bord. In die slotfase kwam de Waregemse voorsprong niet meer in gevaar. Lara Gaspar mocht de 79-58 eindstand op het bord zetten.

Quarterstanden: 20-14/34-34/58-43/79-58

Speelden: Marcou, Aizsila 6, Wallace 27, Celus 12, Desmet, Bogaert 4, Gaspar 14, S. Devliegher 15, E. Devliegher 1.