Double-double voor Marko Kuridza in de hoofdstad

Marco Kuridza. © (Foto VDB)

Ook zondag heeft BC Oostende zijn tweede match van dit weekeinde tegen Brussels gewonnen. In Neder-over-Heembeek juichten de Zeekapiteins met 62-78-cijfers.

BC Oostende won de vier quarters tegen de hoofdstedelingen: 18-19, 17-24, 15-20 en 12-15. Brussels leidde met 4-0 en 6-5 maar incasseerde toen een 0-9. Met een bom bracht Jonas Foerts de thuisploeg bij 26-24 opnieuw voorop. Na 32-32 stoomden Mihailovic, Salumu, Schwartz, Djordjevic en Jekiri naar een 35-43-voorsprong aan de rust. Dat verschil kon zelfs groter zijn maar Lasisi, Mwema en Schwartz misten verschillende pogingen.

Kesteloot (dunk) en Salumu (vrijworpen) opende het derde kwart naar 35-47. De dubbele-cijfers-voorsprong stond op het bord. Na het halfuur (50-63) groeide het verschil naar een twintiger. Uitblinker Kuridza (13 punten aan 100 % en 10 rebounds) plaatste 55-75-cijfers op het bord na een korf met bonusvrijworp. Brussels knabbelde nog wat aan het verschil tot een 62-78-eindstand.

Oostende was niet alleen in de afwerking scherper ook veel beter in de rebounds (20-33) en in de assists (15-23).

Door de nederlaag van Antwerp Giants tegen Bergen telt Oostende al zes zeges meer dan de Sinjoren. Charleroi beent de Giants op de tweede plaats bij. Er wachten nog zes speeldagen. Volgend weekeinde, wanneer Oostende tweemaal tegen Limburg United speelt, kan BCO al mathematisch zeker zijn van de pole-positie.