Derby Hexia - K-BTK: "Het wordt een aangenaam weerzien met heel wat spelers"

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 15:39

Met Hexia ZwevegemDeerlijk One tegen K-Basketteam Kortrijk One staat op de volgende speeldag een onvervalste derby op het programma in tweede landelijke A. Alexander Byttebier (26) en Jasper Velghe (31) blikken samen vooruit op dat treffen. Ze speelden verscheidene seizoenen samen in Top Division One bij Holstra Wevelgem en kruisen zaterdagavond de degens in de Gaverhal in Deerlijk.

Wie de spelerslijsten van de beide tweedelandelijkers van naderbij bekijkt, komt al snel tot de constatatie dat er heel wat raakpunten zijn tussen beide teams. Nicolas Hanssens en Alexander Byttebier (beiden Hexia) en Jerome Vandenberghe, Amaury Tandt en Jasper Velghe (allen K-BTK) speelden tot twee jaar terug samen bij derdenationaler Holstra Wevelgem, dat in het tussenseizoen omwille van financiële problemen besliste om de handdoek te gooien en verder te werken met de ploeg in eerste provinciale.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!