De U21 van Racing Brugge zijn onklopbaar dit seizoen

De U21 van Racing Brugge met boven v.l.n.r.: Tom Geldhof, Loic Thys, Ilan Van Landeghem, David Boussery, Arthur Janssen en Adiel De Waele. Onder v.l.n.r.: Jonas Van Hauter, Jason Davin, Wim Geldhof, Maarten Viaene en Jarl Soenens

Met 16 gespeelde wedstrijden en 16 overwinningen legt de U21 van Racing Brugge een perfect parcours af en staan ze torenhoog bovenaan het klassement in de eerste reeks landelijke C.

Afgelopen zaterdag werd Soba Antwerpen ontvangen in de sportzaal van het KTA in Brugge. Twee weken geleden was Brugge er op bezoek en toen werd het een nipte 76-79-overwinning. De Bears waren dus verwittigd.

Achteraf gezien werd het een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft konden de Bruggelingen geen kloof maken en verloren ze zelfs het eerste quarter met 22-23. Gelukkig was er Maarten Viaene, die met enkele steals de Antwerpenaren kon bijbenen. In het tweede quarter lukte Antwerpen zowaar een bom on the buzzer en stonden de geel-zwarten 39-42 in het krijt.

Met tien minuten rust en een preek van coach David Boussery in het achterhoofd begon het plots te draaien bij de thuisploeg. Wim Geldhof trok zijn puntenaantal op tot 25 stuks. Met nog tien minuten te gaan leidde Brugge comfortabel met 65-53. Toch sputterde de motor heel even in het vierde quarter en kwamen de bezoekers nog heel even opzetten, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 78-72.

“Dit is een jonge ploeg nog, die ervaring mist”

“Dit was een moeilijke match”, stelt een tevreden coach David Boussery vast. “Een barslechte eerste helft, maar een goede tweede die het alsnog rechtzet. In het begin waren we defensief nergens. In de één-tegen-éénsituaties lieten we ons veel te gemakkelijk opzijzetten en dat heb ik hen ook duidelijk gemaakt tijdens de rust. Ook dat het op aanvallend vlak veel sneller moest gaan. Dat alles hebben ze dan wel goed gedaan. Maar je ziet, dit is een heel jonge ploeg die nog wat ervaring mist. Tijdens het laatste quarter laten ze een voorsprong van 17 punten nog bijna schieten. Maar al bij al ben ik tevreden.”

“Iedereen traint ook mee met de tweede ploeg”

Met deze overwinning boekt Racing Brugge nu een unieke reeks van 17 op 17. “Dit is ook voor mij totaal onverwacht”, lacht David. “We zijn dit seizoen zeker niet gestart met deze ambitie. De helft van mijn spelers is zelfs nog cadet en ik had eigenlijk een moeilijk seizoen verwacht. Maar blijkbaar heb ik hier een talentvolle groep onder mijn hoede. Iedereen traint ook mee met de tweede ploeg in eerste provinciale en een paar zoals Tom en Wim Geldhof en Maarten Viaene krijgen al hun speelminuten in de eerste ploeg. Dit is heel belangrijk in hun ontwikkeling. Er zit zeker muziek in deze groep, het is nu tijd om ervaring op te doen. Op het juiste moment versnellen of juist inhouden. Dit alles leer je maar door wedstrijden te spelen op een hoger niveau. Maar het is als coach heel aangenaam om met deze jongens wekelijks te werken. De sfeer is optimaal en er staat een ploeg op het terrein.” (GD)