Dario Gjergja als James Bond op campagnebeeld van BC Oostende

Dario Gjergja staat centraal in een campagnebeeld van de play-offs. © PR
Redactie KW

Als BC Oostende zijn zevende landstitel op rij zou behalen, is dat een unicum in de Belgische basketgeschiedenis. In de voorbereiding van die topprestatie past een bijzonder campagnebeeld.

BC Oostende vangt vrijdagavond het tweede deel van zijn parcours op weg naar een zevende opeenvolgende landstitel aan. Na de sweepuitschakeling van Brussels ontvangen de Zeekapiteins om 20.30 uur in de Versluys|Dôme Okapi Aalstar.

Ondertussen kan je in heel Oostende niet meer naast Dario Gjergja kijken. De Kroatische voorbeeldtrainer en topcoach volgde de raadgevingen van commercieel directeur Vanessa Flamez perfect op. Hij prijkt stoer als James Bond op een foto die de play-offs van BC Oostende promoot. Gjergja leunt met zijn tactisch bord tegen een Volvo Automobilia S90 en die wagen heeft als nummerplaat ‘BCO 007’. Heb je hem? BasketClub Oostende 007.

Topsport is meer dan sport

De wagen is geparkeerd naast een vliegtuigje, een Cessna 172S Glass Cockpit. De opnames vonden dan ook plaats op de internationale luchthaven Oostende-Brugge. De foto is te zien op vele tientallen stuks van publicitair straatmeubilair in heel Oostende. Het is een geslaagde campagne.

De nederigheid van Gjergja staat weliswaar in schril contrast met de zelfzekerheid van James Bond. Maar Gjergja begrijpt ook dat topsport vandaag meer is dan alleen sport.

Diezelfde Volvo Automobilia S90 met de uitzonderlijke nummerplaat staat tijdens de play-offs ook geparkeerd in de foyer van de Versluys|Dôme. Wie raadt hoeveel basketballen in de wagen opgeborgen zijn, kan leuke prijzen winnen.

Op de Instagram-bladzijde van BC Oostende kan je een filmpje met de making-off van dat campagnebeeld bekijken.

EuroMillions Star Night

Vrijdag is er bij de eerste halve finale van BC Oostende een EuroMillions Star Night in de halve finales. Voor de match worden foam-fingers met de naam van BCO uitgedeeld, na de match chocolade. Er zijn ook wedstrijden zoals een skills-challenge waaraan tijdens de rust vier spelers van de basketschool van Oostende deelnemen. De MVP van de wedstrijd krijgt een trofee in chocolade.

De spelers die deelnemen aan de skills-challenge maken kans op een officiële EMBL-wedstrijdbal, een nba2k18-spel. Ook kunnen ze de hoofdprijs in de wacht slepen, namelijk een trip naar New York.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier