Damesbasketclub Knokke-Heist degradeert toch, Wytewa Roeselare redt zich

Coach Popivoda van Wytewa Roeselare krijgt zo in extremis toch een afscheid met behoud. © BV
Redactie KW

BBC Knokke-Heist stelde dit seizoen Valerie Boydens op, terwijl ze niet op de spelerslijst stond. Dat werd voor het eerst opgemerkt in de match tegen Roeselare, maar toen werd Boydens door de scheids van dienst geschrapt op het wedstrijdblad en mocht ze niet spelen. Een tweede klacht van Wytewa zorgde dat met terugwerkende kracht tot maximaal 21 dagen terug werd gekeken of Boydens speelde, met forfait tot gevolg in de verloren thuiswedstrijd tegen Boom.

In eerste landelijke bij de vrouwen hebben Knokke-Heist en Wytewa Roeselare uitsluitsel gekregen over de klacht van Wytewa over het opstellen van Valerie Boydens door Knokke-Heist. Zij werd niet tijdig op de spelerslijsten gezet.

De wedstrijd van 7 februari verliest Knokke-Heist daardoor met forfaitscore. Daardoor krijgen ze een punt minder in de klassering en wipt Wytewa Roeselare over Knokke-Heist. Het gevolg is dat Wytewa Roeselare nu wel in eerste landelijke blijft en Knokke-Heist moet zakken, terwijl dat volgens de normale rangschikking precies omgekeerd was.

Knokke-Heist heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan, al zal dat wellicht niet veel uithalen.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier